Kända dansband

När du städar, lagar mat eller motionerar är det härligt att lyssna på musik, och varför inte på dansband? Eftersom musiken är glad brukar sysslorna gå extra fort och smidigt. När du tar en paus från dina sysslor, sätt dig ner ett tag och logga in på Yobetit casino där du hittar roliga spel. Har du turen på din sida, vinner du lite pengar som du kan köpa något gott för.

Sven-Ingvars

Detta dansband bildades redan 1956, och då spelade de pop- och rock, influerade av gamla folkvisor. När de bildades bestod medlemmarna av: Sven-Erik Magnusson på sång, klarinett, saxofon och gitarr. Ingvar Karlsson på dragspel, elgitarr och bas. År 1962 utökades bandet med Rune Bergman på bas och Sven-Olof Petersson på saxofon.

Första succén

År 1961 fick Sven-Ingvars sitt första, stora genombrott med låten ”Te’ dans mä Karlstatösera”. Låten hamnade på ”Radio Nords” lista över de tjugo populäraste låtar och där låg den kvar i elva veckor, och bäst på en andraplats. Efter succén fick de framföra sin låt i det kända radioprogrammet ”Frukostklubben”, som Sigge Fürst var programledare för. Sven-Erik som sjöng på värmländska blev under 1960-talet en stor flickidol. Gruppens nästa stora succé blev ”Ett litet rött paket”, som Owe Thörnqvist skrivit, sedan fortsatte hitlåt efter hitlåt. Sven-Erik Magnusson var gruppens frontfigur från första början och ända fram till sin död 2017. Bandet finns fortfarande, och det är Sven-Eriks son Oscar Magnusson som numera sjunger.

Vikingarna

Detta kända dansband kommer från Arvika och bildades 1957. Från början hette de ”Ji Kås Rockband”, för att senare ändra namn till ”Ji Coo and sedan the Vikings” Till sist ändrade de 1973 namn till ”Vikingarna” och det är under det namnet de är mest kända. År 1978 blev Christer Sjögren gruppens sångare och det första albumet med Sjögren som sångare var ”Kramgoa låtar 7”. I juni 2004 hade Vikingarna sin avskedskonsert och efter det slutade Christer Sjögren som sångare.